TŘETÍ MÍSTO PRO CLARION NA MEZINÁRODNÍM DNI KUCHAŘŮ

23. října 2012

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky ve spolupráci Czech Tourismem připravila již 6. ročník oslav Mezinárodního Dne kuchařů. Na Václavském náměstí v Praze se představily přední gastronomické firmy, restaurace a hotely. Blýskli se i mistři kuchaři vysočanského Clarion Congress Hotelu Prague, u jehož stánku se zastavila první dáma České republiky Livia Klausová.

„Za menu skládající se z vynikající dýňové polévky, konfitovaného bažantího stehna se šoulenými nudlemi a zelím s jablečným aceto balsamikem i přímo na stánku pečených dukátových buchtiček s krémem jsme na letošní soutěži získali třetí místo,“ řekl Miroslav Soukup, šéfkuchař Clarion Congress Hotelu Prague. Významnou návštěvou na jeho stánku byla i paní Livia Klausová, pod jejíž záštitou se celá akce konala. V rámci doprovodného programu se uskutečnila soutěž ve filetování norských lososů. Gastronomický svátek přilákal do centra metropole přibližně 20 000 lidí a někteří návštěvníci se do oslav také aktivně zapojili. Stačilo donést vlastnoručně vyrobený dort a nechat ochutnat odbornou porotu.