CLARION SE PŘEDSTAVÍ NA MEZINÁRODNÍM DNI KUCHAŘŮ

6. října 2011

Tuto sobotu 8. října 2011 se na Staroměstském náměstí v Praze uskuteční 5. ročník oslav Mezinárodního Dne kuchařů, kde se tradičně představí přední gastronomické firmy, restaurace a hotely. Blýsknou se i mistři kuchaři vysočanského Clarion Congress Hotelu Prague, u jejichž stánku si návštěvníci pochutnají na specialitách zejména z české kuchyně.

Clarion Congress Hotel Prague připravil pro návštěvníky akce opravdu vynikající menu, které zahájí dýňová pikantní polévka se slaninou, následovaná hlavním chodem v podobě kančího masa špikovaného slaninou se šípkovou omáčkou a tvarohovo-perníkového knedlíku. Chuťové pohárky pak nasladko naladí hned dva dezerty, jahodovo-reveňový koláč zapečený s bílkovým sněhem a tradiční švestkový koláč s drobenkou. A nebyl by to ten správný „Staromák“ bez svařeného vína, které tak samozřejmě nebude chybět ani na stánku hotelu Clarion.

Jubilejní oslavu na Staroměstském náměstí úderem poledne slavnostně zahájí první dáma republiky paní Livia Klausová. Kuchaři letos oslaví svůj svátek vybranými pochoutkami na téma „Česká kuchyně“, součástí veselice bude i Den českého výrobku. Opět proběhne také cukrářská soutěž „Ochutnejte Českou republiku“, které se s přineseným dortem může zúčastnit doslova každý. Na podiu bude celý den probíhat kulturní program, kde moderátor Petr Martinák uvede například Petra Bendeho, vystoupení kapel Strahov, Slow Fingers, Květovanka, Ametyst a mnoho dalších.

Mezinárodní den kuchařů se uskuteční již tuto sobotu 8. října 2011 na Staroměstském náměstí v Praze. Program začne v 10 hodin, skončí v osm večer a po celou dobu se na každého návštěvníka těší mistři s vařečkou z vysočanského hotelu Clarion Congress Hotel Prague.